Farkas Kaland Oktatás a Veresegyházi Medveotthonban

További információ a Farkasok Magyarországon honlapon!

Kiemelt támogatóink: 

Alapítványunk a mai napon bejárást tartott, a Fábiánsebestyén mellett részben EU-pénzből megvalósult Donáti öntözőfürt „rekonstrukciójánál”. Az elénk táruló látvány önmagáért beszélt, mire, hogyan költötték adóforintjainkat, közpénzeinket az arra szakavatott illetékesek.
A beruházás indokoltságát nem vonjuk kétségbe, de a megvalósítás módja rendkívül felelőtlen, ésszerűtlen, ám roppant „praktikus”. A megoldás e szerint- ássunk egy kb. 3-4 méter mély árkot, béleljük ki gumifóliával gyűjtsünk benne vizet és máris készen van a tökéletes élve fogó csapda.


Minden arra tévedő menekülő vagy szomját oltani kívánó állatot magához csalogat fogva tart, míg végül a tehetetlen pára a kimerültségtől, kihűléstől vagy fulladástól elpusztul.
Tudni szeretnénk, hogy az illetékesek felmérték- e annak súlyát, hogy állatok tucatjainak kínhalálát okozó csapdát építettek? Feltételezzük, szakemberek és szakhatóságok állnak e beruházás mögött!
Jó volna tudni kik azok, akik a tetemeket összeszedik, mit tesznek velük és végül hogyan számolnak el a vízbe fulladt vadállománnyal. Esetleg vadőrök, talán vadászok végzik el ezt a munkát?
Miért hallgat erről mindenki, hiszen ugyanakkor kárenyhítés gyanánt állatok menekülésére tökéletesen alkalmatlan „lépcsőket” és gumiabroncs trambulinokat alakítottak ki. A sors fintora, hogy éppen a „kimenekítő” lépcsőknél találtunk vízbe fulladt állatokat.
Helybéliek elmondása szerint a műcsatorna átadása óta, állatok tucatjai fulladnak rendszeresen vízbe. Ott jártunkkor is találtunk az éjszaka során kihűlt vagy vízbe fulladt nyulat, rókát, fiatal őzbakot, sünt.
Alapítványunk, a mai napon feljelentést tett állatkínzás vétségének alapos gyanújával ismeretlen tettes-tettesek ellen, illetve az illetékes természetvédelmi hatóságnál bejelentéssel éltünk természetkárosítás alapos gyanújával.
Köszönjük Á.A.-nak és S.P.-nek, hogy elektronikus úton szintén feljelentést tettek.
Javasoljuk az illetékes szaktárcának egy vadvédő kerítés mielőbbi megépítését a további természetkárosítás és állatkínzás megakadályozására.

{youtube}wFDhBs-mP1o{/youtube}

{vsig}donati ontozo{/vsig}

 

 

Facebook