Farkas Kaland Oktatás a Veresegyházi Medveotthonban

További információ a Farkasok Magyarországon honlapon!

Kiemelt támogatóink: 

vagyis a Szőrmentes péntek!


Sokkolhatnánk, de most inkább nem tesszük - megteszik helyettünk a képek és a videó. Inkább felhívjuk a figyelmet egy (Magyarországon új) kezdeményezésre: a Szőrmentes nap megtartására!

Szervezetünk csatlakozott a PETA világméretű kampányához, tekintve, hogy évek óta foglalkozunk az állatszaporítók és az állatfelvásárlók feltérképezésével és a gazdasági haszonállatok szállításának áldatlan, megalázó és ellenőrzés nélküli helyzetével.
Ezúton üdvözöljük a PETA kezdeményezését és bízunk benne, hogy minél szélesebb társadalmi rétegekhez eljut a szőrmementes nap üzenete.A Szőrmentes péntek az állatokról szól - illetve az emberekről is, hiszen miattuk forgatják ki a bundájukból az állatokat. Állatokat - mondhatjátok - de nem az én kis kedvenceimet! Pedig lehet, hogy őket is! Nem csupán pletyka, valóban előfordul, hogy egy-egy szebb bundájú kutyát vagy macskát ellopnak, hogy bundájukból kabát készülhessen - mindjárt elmondjuk, hogyan.
Ez a nap (angolul Fur-Free Friday) arról szól, hogy a felhívjuk a vásárlók figyelmét: kegyetlen, véres cselekedetek kötődnek a szőrmekabátjukhoz, szőrmés csizmájukhoz, kapucnijukhoz.

A szőrme-iparág minden évben megöl 50 millió állatot. És nem csak megöl, de gyakran kegyetlenül, embertelenül végez velük, nem ritkán élve nyúzzák meg őket! Nézzük csak, mennyi kisállatot kell feláldozni egy-egy bunda kedvéért:
18 róka, 150 csincsilla, 50 nerc, 20 vidra, 40 oposszum, 12 kutya (!), 36 perzsabárány, 80 coboly, 8 fóka, 15 ocelot, 400 (!) mókus kell egy bundához!

Kérjük, hogy ezen a pénteken Te is lépj fel az állatokat a szőrméjükből kiforgatók ellen! Közösségi portálokon (pl. Facebook, iWiW, Iwitter) terjeszd az információkat, hogy minél többen értesüljenek a Szőrmentes péntekről!

Kezdeményezésünket támogatja Mészáros Dóra és Ganxsta Zolee is, akiknek ezúton is köszönjük, hogy személyükkel támogatják az állatvédelem ügyét.

Egyébként emlékszel még arra, hogy mekkora botrány volt tavaly, amikor valaki az egyik aukciós portálra feltett egy valódi macskákból készült hosszú bundát? Azért a földig érő kabátért rengeteg macskát, rengeteg házikedvencet pusztítottak el, akit hiába várt vissza a gazdája.

És ha most azt gondolod, hogy Téged mindez nem érint, mert nincs bundád, nem tartasz kutyát, macskát (akit ellopnának a szőréért) akkor kapaszkodj meg: lehet, hogy mégis a támogatója vagy tudtodon kívül ennek a borzalomnak.

Becslések szerint Kínában évente kétmillió kutyát és macskát ölnek le, és a belőlük készült termékeket általában álnéven dobják az európai piacra.
Az alábbi álneveken szerepel gyakran a kutya- vagy macskabunda, ami például egy csizma vagy dzseki szegélye, bojtja, egy-egy táskán lévő kiegészítő, vagy kesztyű: dogues du chine, gae wolf, sobaki, asian jackal, gou-pee vagy goupee, kou pi, gubi, china wolf, asian wolf, pemmern wolf, loup d'Asie, corsac fox, asiatic racoon dog, sakhon, nakhon. Macskák esetében a mountain cat, wild cat, katzenfelle, goyangi. Magyarul ilyen neveket keressünk: gae-farkas, kínai farkas, ázsiai farkas, ázsiai sakál, pomerániai farkas, mongol kutyabunda, speciális bőr, báránybőr, hegyi kecske bőr.

Az állatokkal kegyetlenül végeznek: megfojtják (hurokkal vagy vízben), felkötik, felhasítják a hasukat késsel, elvéreztetik őket.

A kegyetlenkedésről készült híres videót például ITT is megnézheted - ha bírod

És azt is jó tudni, hogy egyes játékállatok (például kis kosárban alvó, vagy kölykét a szájában cipelő cica) valódi kutya- és macskaszőrből készültek, és most is kaphatóak boltokban vagy az interneten!

Köszönjük, ha támogatod a munkánkat!
Fehérkereszt Állatvédő Liga


Háttér:
A fotók a Veresegyházi Farkas- és Medveotthonban készültek.


Egy uniós rendelet tiltja a macska- illetve kutyaszőrméből készült, illetve azt tartalmazó termékek forgalmazását, behozatalát, kivitelét - ám álnéven mindent el lehet adni. Ugyanakkor a CITES-listán szereplő állatok trófea- és szőr kereskedelme is sok kívánnivalót hagy maga után.
Magyarországon a kutya- és macskaexportot nem korlátozza semmilyen törvény, az állatok szabadon szállíthatók bármilyen országba, ha rendelkeznek az előírt kiviteli engedélyekkel és megfelelnek az egészségügyi előírásoknak.

Számos tenyésztő küldi külföldre kutyáit vagy azok egy részét, sokan büszkék is arra, hogy az általuk tenyésztett vérvonalból más országba is kerül néhány példány. Sőt, ennél jóval baljóslatúbb az, hogy több száz kölyökfarm (a minél nagyobb szaporulat előállítására szakosodott, sok szukát „beállított” tenyészet) a felesleges kölyköket külföldön árusítja, vagy egyenesen e célból szaporít. Ezen állatok egy része szintén bundaként végzi, húsukat a távol-keleti országokban megeszik.

Facebook